Pentuja Suunnitteilla syksylle 2020

                                                        

Koronasta johtuen emme pääse ruotsiin joten Anjan astutus siirtyy loppuvuoteen.* Saa käyttää terveen kanssa.

Anjalle löytyi Ihana sulhanen Ruotsista ja kunhan juoksut alkaa lähdemme riiuu-reissulle Benzon luo. :) 
Tietysti pidämme kaikki peukkuja pystyssä että kaikki menee mallikkaasti ja pentusia aikanaa sitten saadaankin. Tarkoitus on jättää myös 1 tyttö kotiin kasvamaan :). 

Emme vastaa tekstiviesteihin!

Tässä alapuolella on lisää kuvia nuoriparista ja päivitän niitä aika ajoin lisääkin. Samoin yhteystietomme löytyy alempaa :)

FABLERNAS PEPPARKAKSKUBBE:
 

FI MVA BESAROON CAROLA:
(tekstiä klikkaamalla linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

PS. Pentumme luovutetaan  aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, useaan kertaan madotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkistamina ja kennelliittoon rekisteröitynä. 

Haluamme olla myös tukena ja apuna perheille. Pennut saavat ruokinta ja hoito- ohjeet kotiin vietäväksi. Mukaan lelu, ruokaa yms pientä..  Noudatamme Kenneliiton ja Suomen Leonberginkoirat Ry:n ohjeita kasvatus työssämme. 


   

Ota yhteyttä jos pentu kiinnostaa: 
besaroon_1@live.fi
tai puhelimitse 
045-2303886/ MarikaÄlä osta paperitonta

Markkinoilla on yhä useammin rekisteröimättömiä eli paperittomia pentuja. Nämä ovat usein rekisteröityjä edullisempia hankintahinnaltaan, mutta halpa hinta voi helposti kostautua.
Vastuullinen kasvattaja rekisteröi jokaisen pentueensa, eikä myy rekisteröimättömiä pentuja mistään syystä. Rekisteröimättömien pentujen myyjää kutsutaan tehtailijaksi, jota ei tule sekoittaa kasvattajaan.
Rekisteröimättömät pennut rinnastetaan sekarotuisiin, mikä vaikuttaa suoraan esimerkiksi vakuutusmaksuihin.
Arveluttavia syitä rekisteröimättä jättämiseen on useita, hyväksyttäviä syitä sen sijaan ei yhtään.                             Rekisteröimättömien pentujen vanhemmat saattavat olla hyvin läheistä sukua keskenään. Vanhemmat saattavat olla jopa eri rotua. Puhdasrotuisuutta ei takaa mikään, kun pentuja ei rekisteröidä. Vanhemmat saattavat myös olla sairaiksi todettuja tai tutkimattomia, tai muuten jalostukseen kelpaamattomia. Pentujen isä voi olla tuntematon. Kyseessä voi olla välipentue, jota ei rekisteröidä koska narttu on saanut liikaa pentueita.

Usein pakollisten terveystutkimusten puuttumista puolustellaan sillä, että koira on koko ikänsä ollut terve eikä tarvetta ole ilmennyt. Tosiasiassa mikä tahansa koira voi pinnan alla olla läpimätä, eikä karu totuus vain näy päällepäin. Luuston kuntoa ei voi arvioida silmämääräisesti kuin äärimmäisissä tapauksissa. Koirilla on myös taipumus turtua krooniseen kipuun, eivätkä ne välttämättä oireile näkyvästi lainkaan, ennen kun tilanne on päässyt todella pahaksi. Röntgenkuvaus on siis ainoa tapa selvittää luuston kunto, ja siitäkin tulee olla virallinen lausunto. Monet silmäsairaudet paljastuvat vasta silmäpeilauksessa. Hyvässä lykyssä ne alkavat oireilla vasta vanhoilla päivillä, mutta huonossa jo pikkupennulla. 
Virheellisetkin pennut tulee aina rekisteröidä muun pentueen yhteydessä, ja jalostuskelvottomat tulee rekisteröidä Ei jalotukseen -rekisteriin. Kasvattaja ei voi rekisteröidä osaa pentueesta lisämaksusta, vaan kaikki pennut tulee rekisteröidä kerralla laadusta riippumatta.
Rekisteröiminen ei palvele pelkästään näyttelyharrastajia, vaan ihan kaikkia koiraharrastajia. Rekisteröidyn pennun taustalta löytyy sukupolvikaupalla korvaamatonta tietoa, rekisteröimättömän taustalta ainoastaan tehtailijan sana. Kasvatustyön tarkoitus on ennen kaikkea rodun jalostus, eikä pelkästään määrän lisääminen. Vaikka rekisteröimätön koira olisi kuinka ihana kumppani, on se rodun jalostuksen kannalta arvoton, koska rekisteröimättömiä koiria ei jalostukseen käytetä.
Sekarotuisen suositushinta on 100 €, ja rekisteröidyn rotukoiran helposti kymmenen kertaa enemmän, usein vieläkin suurempi. Jos vanhemmilla on kaikki kunnossa, KUKAAN ei jätä pentuettaan rekisteröimättä.


Älä tue pentutehtailua ostamalla rekisteröimätöntä koiraa. Kopioitu Verna B:n sivulta, lupa saatu. Muokannut Marika Rasehorn- Rask

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 viikkoset pennut

Astutusuutinen: