Iljan kevät

W- pennut muuttivat koteihinsa ja Ilja poika jäi kotiin iloksemme. Pikkuhiljaa olemme alkaneet tutustumaan muuhun porukkaan ja kaikki tuntuu ottaneen lapsen hyvin vastaan :). Paljon "uutta ja outoa" on tullut lapsille eteen sehän on selvä..

Alkuun keskitymme kodin ja pihapiiriin ihmeisiin. Pennulle joka jää kotiin on myös iso oppimisen paikka kun jääkin ilman sisariaan ja ekojen viikkojen tuttuja touhuja heidän kanssaan. 

Ja vielä suurempi muutos elämässä on niille jotka muuttavat uusien perheiden luokse. Heidän koko maailmansa kääntyy ylösalaisin eikä mikään ole ennestään tuttua- hajut, jopa äänimaailma on täysin outo! Saatikka maisema esim lastenrattaat, polkupyörät, ihmispaljous, autojen paljous ja niiden äänet, jopa lumettomuus on uutta ja outoa ja kaikki muukin ympärillä oleva. 

Hihna lenkeilyille ei vielä ole tarvetta, vaan ensin opetellaan käymään omassa pihapiirissä tarpeilla ja tutustuen turvallisessa ympäristössä luoksetuloon ja pihaan, sen ääniin ja tuoksuihin yms.

Pikku pentu nukkuu vielä paljon, ikävöi kotiin ja sisariaan, emäänsä ja tarvitsee rauhallisen aloituksen uuteen kotiin. Leikkiminen ei vältäämättä hirveesti huvita. Ruoka ei oikein maistu, varsinkaa normaali määrällä, mutta pikkuhiljaa kun kotituu palaa ruokahalu ja toimeliaisuuskin :). 

Toivomme kaikille malttia ottaa rauhallisesti ja tutustukaa kaikessa rauhassa toisiinne ensin perheen ja pennun kanssa ja sitten vasta aletaan kutsumaan muita vieraita pentua tapaamaan. 

Vieraita koiria on hyvä vältellä sillä koskaan ei tiedä mitä sairauksia, ulkoloisia heissä on! Tai miten on vieraan koiran luonteen laita- ettei käy niin että se hyökkää puolustuskyvyttömän pennun kimppuun- kaikki koirathan ei suinkaan pidä pennuista kuten joskus virhellisesti luullaan! Omalta eläinlääkäriltä on hyvä kysellä onko seudulla esim jotain tarttuvaa sairautta liikkeellä joka on hyvä ottaa huomioon pennun kanssa!

Ruokinnassa ollaan maltillisia ja ymmäretään ettei ruoka maistu kaikille alkuun, vaan osa jää syömättä. Mikä on aivan Normaalia! Siitä huolimatta ruoka tarjoillaan normaalisti  ajallaan, kotiin annettujen ohjeiden mukaan ja ruokaa ei vaihdeta toiseen eikä missään nimessä syötetä ns. koirien märkäruokia joissa ei ole tarvittavia ravintoaineita jättipennun kasvuun, vaan ne sisältävät suurimmaksi osaksi vettä!! 

Täytyy myös ymmärtää että me Asumme täysin maalla jossa ei kaupunkien/ taajamien hälinää ole. Pihalla olemme käyneet pentujen kanssa ja tutustuneet lumeen ja suomen talveen :). Muutaman kerran ohi kulkeva lumiaura on herättänyt ihmetystä :). Autossa pennut ovat matkanneet kerran ennen luovutusta kun olemme käyneet 40 km päässä eläinlääkärissä..

Toivon että pentujen perheet pitävät yhteyttä säännöllisesti ja laittavat kuulumisia, jotta tiedän mitä teille kuuluu ja missä mennään..

Hyvää kevään jatkoa kaikille ja pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta elämme poikkeuksellista aikaa juuri nyt kun Korona liehuu maailmassa!Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 viikkoset pennut